Ennakkoratkaisu B-sarjan osinkojen verokohteluun

Julkisuudessa on ollut kevään aikana keskustelua siitä, ovatko B- ja C-sarjan osakkeiden kaltaisten rahoitusvälineiden tuotot verotuksessa korkoa vai osinkoa. Myös GF Money Consumer Finance Oy on tiedottanut tästä sijoittajiaan.

Yksi GF Money Consumer Finance Oy:n B-sarjan osakkeenomistaja on hakenut ja saanut keskusverolautakunnalta ennakkoratkaisun koskien sen omistamille B-sarjan osakkeille maksettavien osinkojen verotusta. Ennakkoratkaisun mukaan kyseisen tahon omistamille B-sarjan osakkeille maksettavaa osinkoa pidetään verotuksessa osinkona. Ennakkoratkaisu koskee vuosia 2017 ja 2018.

Ennakkoratkaisu on sitova päätös siitä, miten Verohallinto verotusta toimittaessaan menettelee yksittäisessä veroasiassa. Kyseisen osakkeenomistajan kohdalla Korkeatuottoisen kautta merkittyjen osakkeiden verotuksessa ei siis tapahdu muutoksia.

Päivitetty 21.10.2019
Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisusta valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO:n ratkaisulla 16.5.2019 valitus on hylätty, eikä keskusverolautakunnan päätöksen lopputulosta muuteta.