Sijoittaja, muista hajauttamisen tärkeys!

Pörssivuoden dramaattinen alku koetteli monia osakesijoittajia. Kiinan pörssiromahdus levisi maailmalle kulovalkean lailla, mikä sai monet sijoittajat haukkomaan henkeään. Pörssiromahdus piti kuitenkin sisällään myös tärkeän opetuksen: suojautuakseen markkinaheilahteluilta, sijoittajan on muistettava hajauttaa sijoituksiaan.

Laajenna hajauttamisen perspektiiviä

Osakemarkkinoilla toimii miljoonia sijoittajia, mutta siitäkin huolimatta sijoittajat ajattelevat keskenään hyvin samankaltaisesti: ”hajauttaminen tapahtuu pörssissä”. Tosiasiassa sijoittajan kannattaisi sijoittaa varojaan myös pörssien ulkopuolelle ja pienentää näin markkinahäiriöiden vaikutuksia osakesalkkunsa kehitykseen.

Kauppalehden mukaan Stoxx 600 indeksillä mitaten Euroopan osakemarkkinat laskivat vuoden ensimmäisellä viikolla lähes seitsemän prosenttia. Turvasatamana pidettyjen julkisten palvelujen ja tietoliikenneoperaattoreiden osakkeet puolestaan laskivat hieman yli kolme prosenttia.

Stoxxin sadan vähäriskisimmän osakkeen indeksi laski samassa ajassa lähes viisi prosenttia.

Myöskään turvallisina pidetyt arvo-osakkeet eivät selviytyneet alkuvuoden markkinaheilahteluista kuivin jaloin. Euroopan arvo-osakkeet laskivat noin 6–7 prosenttia, mikä on sama kuin markkinoiden keskimääräinen lasku alkuvuodesta.

Tehokkaaseen hajautukseen päästäkseen, sijoittajan on syytä laajentaa hajauttamisen perspektiiviä hakemalla tasaisesti tuottavia sijoituksia pörssien ulkopuolelta, koska varsinaisten turvasatamien löytäminen pörssistä on äärimmäisen vaikeaa.

Korkeatuottoinen.fi on hyvä tapa suojautua osakemarkkinoiden heilahteluilta

Korkeatuottoinen on suora osakesijoitus, joka tarjoaa vähintään kuuden kuukauden sijoituksille tasaisen kahdeksan prosentin vuosittaisen osinkotuoton. Korkeatuottoiseen ei kuitenkaan tarvitse tehdä määräaikaisia sitoumuksia, vaan sijoituksen voi lopettaa milloin tahansa.

Korkeatuottoinen on käytännössä kuin osakesijoituksen ja pankkitalletuksen välimuoto. Se on yhtä vaivaton kuin pankkitalletus, mutta osakesijoituksena sillä saavuttaa paljon korkeammat tuotot.

Kahdeksan prosentin vuosittainen tuotto muodostuu osakkeelle maksettavasta osinkotuotosta

Korkeatuottoisessa sijoitetaan Lainasto Oy:n etuoikeutettuihin B-sarjan osakkeisiin. Lainasto Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, jonka valikoimissa on useita kuluttaja-asiakkaille suunnattuja rahoitustuotteita.

Lainasto Oy on vakavarainen, suomalainen yritys, jonka taloudellinen kannattavuus on loistavalla tasolla. Lainasto Oy raportoi taloudellisesta tilanteestaan kuukausittain, joten sijoittaja voi helposti seurata taloudellisen tilanteen kehitystä ja tehdä omat riskianalyysinsa.

Tällä hetkellä sekä Lainasto Oy:n että pienlainatoimialan kasvu on voimakasta, mikä tekee myös Korkeatuottoisen sijoittajien tulevaisuudesta valoisan.

Lue lisää
Tee sijoitus

Aiheeseen liittyvät artikkelit