Suomalaissijoittajien varovaisuus tulee kalliiksi

Suomalaiset ovat turvallisuushakuisia ja varovaisia sijoittajia, kertoo Kauppalehden julkaisema suomalaisten talousasenteita tutkinut kyselytutkimus.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset sijoittavat mieluiten pankkitililleen. Peräti 59 prosenttia kyselyyn vastanneista sijoittajista laittoi yhä rahansa pankkitilille.

Tutkimuksesta tehtyjen johtopäätösten perusteella suurin syy pankkitilille säästämiseen on sijoittajien turvallisuushakuisuus ja varovaisuus. Yli kolmasosa suomalaisista pitää rahojen säilymistä tärkeämpänä kuin tuoton saamista.

Rahojen makuuttaminen pankkitilillä ei kannata

Pankkitili voi tuntua turvalliselta säästämiskohteelta, mutta todellisuudessa pankkitili on hyvin salakavala. Pankkitalletuksille maksettavat korot ovat pahimmillaan negatiivisia, mikä johtaa rahojen hitaaseen hupenemiseen.

Sijoittajan tai säästäjän suurimmat menetykset lepäävät kuitenkin menetetyissä tuotoissa, joista muodostuu etenkin pitkällä aikavälillä todella merkittävä summa. Jokainen pankkitalletuksiin sijoitettu euro on pois tuottavammista sijoituskohteista.

Siksi järkevän sijoittajan kannattaa luopua liiasta varovaisuudesta ja katsoa rahoilleen tuottavampia sijoituskohteita.

Myös varovainen sijoittaja voi päästä käsiksi hyviin tuottoihin

Perinteisesti korkea tuotto ei ole varovaisen sijoittajan ystävä, mutta nykyisin markkinoilla on korkeatuottoisia sijoituskohteita myös varovaiselle tai pörssiosakkeita pelkäävälle sijoittajalle.

Korkeatuottoinen.fi on suora osakesijoitus, jonka vuosittainen osinkotuotto on ennalta tiedossa. Vähintään puolen vuoden talletuksella pääsee käsiksi vuosittaiseen 8 % osinkotuottoon.

Tästäkään huolimatta, sijoittajan ei tarvitse tehdä pitkiä sitoumuksia, koska Korkeatuottoisen sijoittamisen voi lopettaa milloin tahansa – ja ilman kuluja.

Kulut eivät muutenkaan piinaa Korkeatuottoisen sijoittajia. Korkeatuottoisessa ei ole minkäänlaisia kuluja, joten kaikki osinkotuotot ovat puhdasta tuottoa.

Vertaile ja vakuutu!

Korkeatuottoisen huima vuosituotto tulee parhaiten esiin eri sijoitusmuotojen euromääräisiä tuottoja vertaillessa.

Kauppalehden talletuskorkovertailun perusteella vuoden määräaikaistalletuksille maksettava korko on tällä hetkellä keskimäärin 0,6 prosenttia, kun sijoitussumma on 10 000 euroa. Tällöin 10 000 euron sijoitus tuottaa vuodessa ainoastaan 60 euroa.

Korkeatuottoisessa sijoittaja saa vähintään puolen vuoden talletukselle huiman 8 % osinkotuoton. Tällöin Korkeatuottoiseen sijoitettu 10 000 euroa tuottaa vuodessa mahtavat 800 euroa!

Vertailu osoittaa selvästi, kuinka paljon sijoittaja menettää rahaa valitessaan sijoituskohteekseen pankkitilin Korkeatuottoisen sijasta.

Korkeatuottoiseen sijoittaminen sujuu vaivattomasti

Korkeatuottoinen on niin vaivaton ja helppokäyttöinen, että siihen sijoittaminen käy yhtä vaivattomasti kuin pankkitilille sijoittaminen.

Korkeatuottoisen sijoittajaksi voi ryhtyä suoraan Korkeatuottoinen.fi -sijoituspalvelussa jo 500 euron summalla. Tunnistautuminen ja sijoituksen tekeminen onnistuvat helposti verkkopankkitunnuksilla.

Korkeatuottoisen osingot tilitetään ilmoittamallesi pankkitilille kuukausittain, joten voit jatkuvasti seurata sijoituksesi tuottoja pankkitililtä. Sijoituksen tuottojen seuraaminen onnistuu kätevästi myös Korkeatuottoisen asiakaspaneelista.

Lue lisää Korkeatuottoisesta

Korkeatuottoinen.fi on suora osakesijoitus Lainasto Oy:n osakkeisiin. Lainasto Oy raportoi taloudellisesta tilanteestaan kuukausittain. Korkeatuottoinen.fi on osakesijoitus, joten se ei ole talletussuojan piirissä.

Lähteet:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/joka-kolmas-suomalainen-potee-osakefobiaa/iyhHeVzz
http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/index.jsp?selected=talletuskorot

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit